tisdag 7 december 2010

sliten

Är trött.
Det dunkar fjortisliknande musik i datasalen. Mina klasskompisar sjunger med. Jag bara ler åt dem. Kan inte texten, verkligen inte.

Jag har inte kunnat sova på två nätter. I natt gick jag till och med och la mig efter pappa. Sen låg jag stilla länge, länge för att inte störa sömnen som sakta kröp runt mig. Varje gång jag höll på att ramla in i sömnen var det något som störde mig. Kewin som gäspade, en jäkla mobil i köket som vibrerade.

Jag lyssnade på pappa som gick upp för första gången den natten. Jag lyssnade på när han gick och la sig igen. Jag låg kvar ett tag innan jag gick upp och tog mig en liten smörgås och ett glas mjölk i soffan, tittandes ut på snöflingorna som färgades gula i ljuset från gatlamporna.

Jag går tillbaka till sängen och klockan är nog närmare 0:15. Jag vill sova.

Efter ett tag somnar jag.

4 kommentarer:

  1. Vaknar man av att katten gäspar, ja då är det illa. Jag har inte heller kunnat somna på ett par nätter; är det nån mystisk influensa tro?

    SvaraRadera
  2. Ja ibland går det bara inte :( Hatar de dagarna!

    SvaraRadera
  3. Josefin: Ja det är så konstigt. När pappa är vaken hör jag Tv:n från vardagsrummet och det stör mig inte men så fort det blir tyst i huset hörs alla småljud mycket bättre. de blir stora ljud i det tysta.

    Det är kanske något med månen eller något:)

    SvaraRadera
  4. Elin: Ja men när man sovit dåligt i två nätter somnar man nästan automatiskt den tredje. :) I alla fall för mig

    SvaraRadera