onsdag 21 juli 2010

I en husvagn på Tjörn - dag 1

Jag och Elin hoppade av bussen vid 13:00 tiden och började konka våra väskor hela vägen till kampingen. Vi var tvungna att stanna flera gånger på grund av mig för att jag behövde vila mina axlar och byta grepp om väskan. Tillslut var vi framme vid Elins mormors husvagn. Halleluja!
Jag började springa runt med min kamera och fota lite. Här har vi soffan. Jag skulle kunna äta frunost där var eviga dag om jag bara fick. Det var nog den mysigaste platsen.
En spegel inne i "sovrummet" det vill säga på andra sidan av husvagnen.
Vi var hungriga och hittade till vår stora förtjusning ett paket lax i frysen. Vi la två stycken att tina i solen och slappade lite. När vi sedan skulle koka pastan medan laxen var i ugnen gick strömmen och Elins morbro Patrik fick hjälpa oss. Vi fick då veta att man inte kunde ha igång plattan och ugnen på samma gång. Detta gjorde det hela lite svårare men vi fixade det galant.
Jag ploppade upp Bibbis (Elins mormors) pestoburk. (Jag hoppas att det var okej för henne). Sen åt jag Paaasta Peeesto (extrem italiensk brytning) med ugnsbakad lax. MUMS! Vi vet inte vad det var, om det var peston eller vattnet men vi blev tok fnissiga och galna. Det slutade med att jag skvätte vatten på Elin till följd av att jag nästan dog av skratt och hoppade ihopkrupen runt på altanen utan att få ur mig ett ljud. Som tack kastade Elin hela sitt glas på mig och min klänning blev blöt. Vi skrattade ännu mer.
Det blev kväll och vi tog med oss lite mat och satte oss på klipporna
Vår utsikt (Tagen av Elin)Grillar kyckling, Underbara små bröd med ost, skinka och grönsaker, varsin dricka och jordgubbar till efterrätt.


Vi satt där länge och väl. Jag försökte få Elin att skriva en spontanberättelse och sång med mig men hon var inte något vidare på att hitta på så jag gav upp. Hon var tacksam för det.
Vi blev lite flum som vi alltid blir.
Vi skrattade och satt tysta om vart annat och det var aldrig något annat än härligt att sitta där.

Vi gick tillbaka till husvagnen och blev snabbt väldigt trötta. En viss Elin hade inte sovit natten innan. Eftersom det var fredag var vi de enda som gick och la oss tidigt så vi låg där och irriterade oss på alla småbarn som sprang runt ute och gapade.

På tomten intill våran satt det ett gäng vuxna och hade det trevligt. En an gubbarna som var från Göterborg (Det hördes tydligt) satt och spelade gitarr och sjöng Cornelis låtar till sent på kvällen. Det var jättemysigt att somna till den härliga rösten. Det lät jättebra, ända tills han slutade spela och började prata. Då vaknade man upp ur drömmarna igen.

En fin dag fick ett ganska fint slut.

4 kommentarer:

  1. du MÅSTE ge bilderna till mig! :)
    hahah jag hade förträngt vattenupplevelsen vid maten, hahahah!
    /elin

    SvaraRadera
  2. Jag SKA ge bilderna till dig:) Du kommer få två USB minnen. De fick inte plats på en.

    HAHA inte jag. Det var fruktansvärt kul!

    SvaraRadera
  3. Jag har sagt det förr men jag säger det igen - superhärliga bilder du tar! Allting både ser och låter så fint i din blogg. Kanonkul! Verkligen roligt att läsa och titta i.

    SvaraRadera
  4. Josefin: TACK! Åh jag blir så glad när du säger så:) Det är skit kul, verkligen fantastiskt roligt att du läser. Dina kommentarer får mig alltid att skratta lite förstår du och det är alltid välkommer;) Tack

    SvaraRadera