lördag 19 februari 2011

Oplanerat impulsköp

Igår var det 18-års fest för Pyttan hemma hos henne. Hon bjöd på god buffé och glass med varma hallon till efterrätt. Hon fick en helt underbar parfym som bl a jag var med och betalade. Hon fick också söta frukostskålar med matchande muggar till och tre nybakta kanelbullar av mig. Vi åt och vi skrattade mest hela kvällen. Faktiskt. Det fanns alltid något att knapra på. Det var en mycket fin kväll som slutade vid 1 då pappa hämtade mig.

I morse vaknade jag och pappa, helt ovetandes av vad dagen skulle bära med sig. Vi hade en liten tanke om att åka ut på hundsjön och pimpla men eftersom det var så kallt ute i blåsten bestämde vi oss för att skjuta upp det till morgondagen. Istället tog vi ännu en gång upp temat soffa. Vi har varit en vända på MIO i stort sett varje helg det senaste men inte blivit något visare av det. Varje gång vi kommer dit och ska kolla på något speciellt slutar det ändå alltid med att vi sjunker ner i vår älsklings soffa, den dyra och designade Saga-soffan. Så otroligt härlig att sitta i med stora, pösiga kuddar som formar sig perfekt efter ryggen.

Även idag hamnade vi i får fina soffa. Vi gick faktiskt så långt som att fråga hur mycket den skulle kosta med de mått och delar som vi valt ut. Det skulle landa på 25 000 kr. Det var inte s mycket som vi hade förväntat oss så hoppet steg en aning. I en annan del av MIO stod en ensam, låg, mjuk soffa i grått och väntade på att någon snäll familj skulle vilja köpa honom. Priset på honom hade gått så lågt som till 9 900 kr. Jag och pappa såg denna stackars soffa. Vi satt i den, mätte den kors och tvärt, övervägde extra kuddar och beslutade oss efter ett tag för att faktiskt köpa den. Saga fick vi lämna kvar till någon annan lyckligt lottad.

Annars har dagen bestått av soppa och smörgås på Hälsostudion följt av Zumba, fjäsk för en bysschaufför och en hel del bilkörande. Nu återstår hembakad pizza, Robin Hood och melodifestivalen med pappa. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar