fredag 24 augusti 2012

Tror jag behöver en kaffebryggare...

Jag är så väldigt, väldigt trött. Jag vet inte vad det beror på. Jag sover suveränt i min stora säng. Dock brukar nätterna bli ganska sena eftersom barnen inte går och lägger sig förrän nio och jag har hand om dem fram tills dess ungefär. Så går jag även upp vid kvart över sju varje morgon.

Jag gör ingenting jobbigt på dagarna mer än att använda min hjärna non-stop. Jag arbetar med den intensivt för att hålla koll på allt, komma på vad som ska sägas, hur man säger det på engelska och sen även lyckas vara bestämd eller på något sätt övertyga flickorna om att göra som jag säger. Än så länge är jag på tog för osäker för att kunna vara bestämd så jag känner mig liten och löjlig där jag står och försöker få fram mina argument.

Fasen va det är svårt med engelskan... Jag trodde det skulle bli lättare faktiskt.

Jag hör någon springa i trapporna och blir med en gång nervös och undrar ifall jag ska springa ner och vara till hjälp, hålla koll på barnen eller bara visa mig så att de ser att jag inte försvinner så fort jag har chansen.


Idag är det Emmas födelsedag. Hon fyller nio år och i kväll ska vi äta på kinesisk restaurang. Jag är alltså medbjuden vilket är väldigt fint av dem. Det var Emma som bjöd med mig. Jag vill egentligen bara sova nu, men jag får se det positiva i det hela. Gratis mat som jag slipper laga (konstigt att jag tycker att det är positivt) och jag får tårta efteråt. Men utan kaffe....

6 kommentarer:

  1. Jag kan verkligen känna precis hur du har det, den där lite stressande, hjärtklappande, oroliga, undrande, lyssnande kännslan du får nu i början... Så kommer det att vara ett tag i början! Det är inget ovanligt eller fel.. den är där för att du bryr dej och vill vara till lags och inte göra fel, men du kommer snart att känna dej mer bekväm i din roll och den stressande känslan kommer att ebba ut. Var så säker. Du är så JÄKLA BRA! Kram // Mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tror också att det kommer bli bättre när jag blir mer som en i familjen :) PUSS

      Radera
  2. Försök låta och se bestämd ut! Oftast syns det inte utanpå att man känner sig svag inuti. VISA VAR SKÅPET SKALL STÅ!! Lycka till. Kram Mamma ;)

    SvaraRadera
  3. Det är klart att du är trött! Du har inte varit där en vecka ännu, "nytt" språk, förstår jag dom rätt, gör jag mig förstådd, hela tiden på tå för att läsa av om du ska agera eller sitta kvar. Det kommer och bli mycket bättre, det är jag säker på.
    Du måste vila huvudet, sitt inte och "facebooka" sena kvällar! Alla dom som vill höra av dig får tåla sig,man kan inte vara uppkopplad jämt!

    Menar du att familjen inte dricker kaffe överhuvudtaget? Det går ju inte! Du får köpa en doppvärmare o sitta på rummet med mugg och snabbkaffe...
    Har du egen tv på rummet?
    Upp med hakan och gå på födelsedagskalas imorgon!

    Faster A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Man är ständigt på sin vakt och redo för nästa språkliga utmaning. Jag ska försöka att tänka på mig själv i första hand när det gäller att höra av sig. Jag gör det jag känner att jag hinner och kan :)
      Tack du underbara faster!

      Radera
  4. Om jag bestämde skulle jag KÖPA mig en kaffebryggare NUUUUU!! å lite böner förstås . Kram // mamma

    SvaraRadera