fredag 18 maj 2012

London 10 maj

Hej svej! Nu är vi hemma, eller ja, vi kom hem från London i måndags kväll så man är nu tillbaka i vardagsrytmen igen. Därför är det nu tid att blicka tillbaka lite och minas. Pyttan är vår persoliga fotograf så bilder hittar ni på hennes blogg. Jag länkar i slutet på varje inlägg.

Efter en ganska lång resa, kliver vi upp ur Russel Square station och ser London för första gången. Jag och Frida följer Pyttan som leder oss till vårt hostel. Det är ett ganska risigt ställe i limegrönt och blått med bar och klubb på undervåningen, långa korridorer, delad dusch och toalett. Vårt rum består av en våningssäng och en vanlig, ett handfat som inte är trörre än ett A4:a  och en liten, liten spegel.

Utan att bry oss för mycket, går vi ut för att äta vår första måltid. Tyvärr visar sig allt runt om vara stängt så vi går in på en kinarestaurang som ser lite halvmysko ut. Varsin portion blek och något smaklös mat senare, går vi iväg för att leta pubb men inte heller det hittar vi. Till slut får vi gå in på ett lite finare ställe och köper varsin öl. Tyvärr hinner vi knapt smaka på dem innan vi ombeds att gå ut och dricka upp för de skall tydligen stänga. Vi och alla andra 50 gästerna vandrar ut med våra drickor och slår oss ner på uteserveringen. Där får vi sitta i kanske tio min innan vi blir bortkörda igen.

På vägen tillbaka till hostlet ser vi en hägring inne i en hotellobby. En Ben & Jerry-automat! Vi kliver in, väljer en smak, skramlar ihop småmynt och trycket på en siffra. Ut kommer en lite burk med chokolate brownie. Denna delar vi systerligt mellan oss medan vi vandrar runt i Russel Square. Vi hittar ingången till det smala, smala huset från Harry Potter (kan inte namnet på det) och letar balkonger som vi vill bo på. Någon timma senare ligger vi i knarriga sängar, trötta men ändå överlyckliga. Somna fort nu, så kommer morgonen med allt den har att ge, mycket snabbare.

Pyttans blogg - London 10 maj

2 kommentarer:

  1. En Ben & Jerry's-aoutomat?! Men... men... Iiiiiiii...

    SvaraRadera
    Svar
    1. yepp;) Fattar du att vi blev överlyckliga ;) hihih

      Radera