fredag 28 oktober 2011

På rundvandring i Radiohuset.

Igår var vi som sagt i Radiohuset i Göteborg för att sitta med den sista timmen eller halvtimmen på morgonprogrammet i P4 med Harald och Cicci. Vi fick snabbt skynda oss upp och in i studion eftersom vi var sena tack vare Göteborgs trafik. Det var en stor och ljus studio med ett högt bord i mitten av rummet. Två av väggarna var i genomskinliga. En vette ut som redaktionen och den andra var husets fasad som bestod av stora fönster. Genom dem hade man utsikt över kanalen eller vad det nu är som rinner förbi.

Medan vi tog plats utefter kanterna fortsatte Harald och Cicci med dagens sändning. Det var ganska fräckt att höra dem prata med att samtidigt se dem. Jag förstår inte vad de får allt ifrån. De måste ständigt tänka på vad som kan passa att säga efter låten som spelas för inget är inövat, såklart.

Eftersom en av deras gäster var sen fick två av oss bli intervjuade. Tommy pekade ut Adam med en gång som motvilligt tackade ja. Så bad Cicci om en tjej också men ingen anmälde sig. "Moaaaa...!" sa Tommy då men jag vek undan. Det var dock ruskigt nära att jag hoppat ut för det stupet jag stod vid där och tagit hörlurarna, men ne. Istället blev det Linnea som fick stå bredvid Adam och berätta om hur det var att vara där.

Efter sändningen fick vi en genomgång vid mixerbordet där vi fick lyssna på olika "grodor", alltså felsägningar som gjorts. Efter det vandrade vi vidare ut bland kontorsstolarna och fick träffa folket bakom programmen. Ju längre bort vi kom ju mer unga blev det och när vi var vid P3:s redaktion var det bara massa unga tjejer som satt med fötterna uppdragna i stolen och knappade på datorer. Det kändes mysigt.

Senare fick vi även se den stora inspelningsstudion i TV-huset. Över två hundra lampor satt det i taket tror jag. När vi var där var det riggat för Debatt men annars spelas även "Dobidoo", "Vem vet mest" och "På spåret" in. Faktum är att vi fick se tågkupéerna till På spåret. De var inte allt lika fina inuti som man kunnat tro. Halvfärdiga byggen i stort sett. Kul!

Vid 11 åkte vi hem igen i vår vaktmästarbuss. Jag åt banan och Ellen åt godis medan vi löste dagens korsord och sudoku i Metro. En riktigt spännande torsdag som annars aldrig har något att erbjuda.

1 kommentar:

  1. Nej, jag är inte avis alls... inte... ens.. lite "MAMMA MOA FICK VARA MED I SÄNDNING OCH INTE JAAAAAG BUHÄÄÄÄÄÄÄ! :'( "




    hihihi

    SvaraRadera