lördag 8 december 2012

Fiket från mina drömmar

Då var redan helgen här. Allt går så fort nu när det inte finns något att fasa med att vara här längre. Snart kommer jag istället stressa för att hinna med allt och inte vilja lämna. Kanske.

Igår var det fredag och jag var på resande fot i stort sett hela dagen. Jag åkte långt och länge med tunnelbanan till Brick Lane där jag mötte upp Emmie och Linnea. Emmie ville så himla gärna fika på ett café där som heter The Vintage Emporium. Det var nog det vackraste cafet jag någonsin varit på. Det hela bestod av ett stort rum med pelare i mitten, slitet trägolv och väggar som var gömda av torkade blombuketter, gardintyg, kransar, tavlor och köksredskap. Massvis med gamla fåtöljer, pinnstolar, gungstolar med mera, stod i små grupper här och var med varsina bord. Ingenting var det andra likt. Det var trångt mellan sittgrupperna men eftersom vi var ensamma där (tack vare att vi kom dig på en vardag) så var det inga problem. Eftersom det snart är jul stod en stor julgran framför fönstret och det hängde julkransar på väggarna. Levande ljus sken överallt och det stack ut rökelser ur väggen.

Längst bort i rummet fanns disken där en ung kille med skägg stod och fixade med morgonbestyren. Vi frågade var det var för slags bröd som de skrev om på menyn och istället för att beskriva gick han runt disken och öppnade en stor plåtburk som stod framför oss med texten Bread på. Det var verkligen som att stå i någons hem och beställa frukost. Jag beställde en rostad bagel med avokado och cream chees och en americano med mjölk. Espressomaskinen var i gulorange och otroligt retro. De hade ingen kassamaskin utan en mörkbrun låda där de förvarade pengarna och killen skrev upp beställningen på ett väl använt block där han även räkna ut kostnad och växel. 

Vi satte oss till rätta i varsin fåtölj och fick vår mat på skärbrädor. Där på låg en delad, rostad bagel, en delad avokado, en liten skål med cream chees, en hög med sallad och en skiva citron, en sked och en kniv. Så fick vi sitta där och själva lägga ihop vår smörgås så som vi behagade ha den. Vi satt länge och skrev listor, pratade om krämpor och pojkar. Skillnaden är ju minimal... hihi. 

Under detta fantastiska café ligger en vintagebutik utan dess like. Tyvärr gick vi inte runt så mycket där nere med undantag från toabesöket. Det får bli en annan gång. SÅ HIMLA FINT!
Vill ni gå dit så ligger det på Bacon street som är en liten väg som korsar Brick Lane. (Ligger ganska så nära Fika om ni vet vart det ligger). Så otroligt värt. Se till att ta er dit. 

3 kommentarer: